Premiership
42

Crystal Palace promašio penal u 91. minuti, ali prekinuo nevjerovatan niz Cityja

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipe Crystal Palaca i Manchester Cityja odigrale su susret bez pogodaka u prvom meču nedjeljnog programa engleskog Premiershipa, a konačni rezultat na kraju je glasio 0:0.

Prvo poluvrijeme počelo je opreznom igrom i s jedne i s druge strane. Manchester City je držao posjed lopte dok je Crystal Palace svoju priliku čekao iz kontri, a već na početku imali su dvije opasne situacije kada Benteke i Van Aanholt nisu reagovali najbolje u kaznenom prostoru Građana.

Najbolju priliku u prvih 45 minuta za Građane imao je rezervista Sergio Aguero u 29. minuti kada je pogodio stativu. Treba napomenuti da je Argentinac u igru ušao umjesto Gabriela Jesusa koji je doživio povredu u prvom poluvremenu.

Ekipa s Etihada krenula je po sva tri boda u drugom poluvremenu, a dvije odlične prilike propustili su De Bruyne i Sane u 57. i 63. minuti. Nakon toga je i Palace zaprijetio Edersonu, ali Townsend je šutirao preko gola.

Kada su svi očekivali kraj, Wilfried Zaha sjajno je probio po desnoj strani, Sterling ga je oborio, a sudija Moss pokazao je na bijelu tačku. Ipak, golman Manchester Cityja Ederson odbranio je jako loš udarac Milivojevića te je meč na kraju završen bez pogodaka.

Ovim remijem Manchester City prekinuo je niz od 18 uzastopnih pobjeda, ali su još uvijek jedini tim u Premiershipu koji nije doživio nijedan poraz.

Tabela: