Više razloga
109

Crvenoj zvezdi prijeti žestoka kazna jer su povrijedili i pomoćnog sudiju

K. H.
Trenutak kada je sudija pokazao crveni karton (Foto: EPA-EFE)
Trenutak kada je sudija pokazao crveni karton (Foto: EPA-EFE)
Mediji u Srbiji pišu da su navijači Crvene zvezde, između ostalog, nakon meča protiv Midtjyllanda pogodili i pomoćnog sudiju Petera Bognara, zbog čega bi klub mogao dobiti ozbiljnu kaznu UEFA-e.
Naime, navijači Crvene zvezde nakon pomenute utakmice raznim predmetima zasuli su arbitre koji su ulazili u tunel ispod sjevene tribine, a u tom trenutku pogodili su pomoćnog trenera Federica Pannocinija koji se srušio na teren i hitno je prevezen u bolnicu.

Tamo mu je ustanovljeno napuknuće lobanje, no to nije jedini razlog zbog kojeg bi Crvena zvezda mogla dobiti kaznu, a tamošnji mediji pišu da je u incidentu nakon utakmice pogođen i pomoćni sudija Peter Bognar.

Glavni sudija meča - Tomas Bognar, inače rođeni brat sudije koji je pogođen, navodno je u detaljno prepričao delegatu utakmice šta se sve desilo po završetku utakmice i sve to ubrzo je završilo u UEFA-i koja će, znajući odluke iz prošlosti, gotovo sigurno rigorozno kazniti Crvenu zvezdu.

Navodi se da Crvenoj zvezdi prijeti najmanje 100.000 franaka kazne, ali i moguće zatvaranje stadiona te, u nekom slučaju, čak i izbacivanje iz Evrope.

Podsjećamo, sudija iz Mađarske je na početku utakmice isključio Miloša Degeneka i tako znatno otežao aktuelnog prvaku Srbije u nastavku meča.