{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crveni trg u Moskvi preplavili hrvatski navijači

F
15.7.2018. u 14:49
332
41
Crveni trg u Moskvi preplavili hrvatski navijači
332
Crveni trg u Moskvi preplavili hrvatski navijači
Hrvatski navijači na Crvenom trgu (Foto: EPA-EFE)
Najpoznatiji simbol ruske prijestolnice, ali i srce cijele Rusije, moskovski Crveni trg preplavili su hrvatski navijači uoči finala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.
Nekoliko sati uoči historijskog finala hrvatske i francuske vrste na stadionu Lužniki, atmosfera u središtu grada je dosegla usijanje.

Na polufinale protiv Engleske u Moskvu je doputovalo oko 10.000 hrvatskih navijača, a sada ih se očekuje možda i dvostruko više. Nažalost, mnogi od njih i bez karte nadajući se kako će na ulicama Moskve ugrabiti "papirić sreće".

Nikolsjaka ulica koja izlazi na Crveni trg i koja je puna kafića i restorana zakrčena je hrvatskim navijačima koji su stigli na finale doslovno iz svih krajeva svijeta.

I ovoga puta razvijena je sada već poznata navijačka zastava s kvadratićima koju su napravili navijači iz Crikvenice i Brbira.

"U Kalinjingradu smo obećali da idemo do finala i uspjeli smo. Prošli smo cijelu Rusiju i ostao je još jedan korak pa ćemo onda slaviti mjesec dana", poručili su dečki.

Uz nju je razvijena i zastava s crveno-bijelim kvadratićima s natpisom "Hvala, Rusijo" na ruskom jeziku.

Zanimljivo, Sveruski centar za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM) je napravio anketu za koga će navijati Rusi u finalu. Od 1.600 ispitanih, za hrvatsku reprezentaciju će navijati 35 posto ispitanika, a za francusku - njih 31 posto.

Međutim, favoritom utakmice ipak smatraju Francuze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: