Zbog nasilničkog ponašanja
0

VIDEO / Crveni karton zbog napada na golog egzibicionistu

Sarajevo-x.com
Snimak na kojem se vidi kako fudbaler dobija crveni karton zbog napada na muškarca koji je potpuno gol utrčao na teren tokom utakmice između ekipa Donchaster Town i Havant i Waterlooville.

Ashley Vickers (38) je dobio crveni karton nakon što je zaustavio egzibicionistu Alana Younga, piše Mirror. Goli muškarac je pobjegao redarima i počeo trčati po terenu sa perikom na glavi i u kostimu kojeg je u filmu Borat nosio britanski glumac i komičar Sacha Baron Cohen.

Vickers, koji je igrač i menadžer ekipe Donchester Town, potpuno je izgubio živce, te je nasilničkim hrvačkim potezom Younga oborio na travnjak.

Sudija David Spain je protumačio ovo kao nasilničko ponašanje na terenu, te je Vickersu pokazao crveni karton. Nakon toga je njegova ekipa izgubila od protivničke ekipe rezultatom 3:1.

"Nije mi jasno zašto sam isključen iz igre. Redari ga nisu mogli uhvatiti. Ja sam im samo pomogao", rekao je Vickers.

Menadžer gostujuće ekipe, Trevor Brock, tvrdi da je ovo najsmješniji incident koji je vidio do sada.

"Svidjelo mi se, vjerovatno i previše. Nisam očekivao da će me igrač napasti. On bi trebao igrati ragbi. Redari nisu bili nasilni. Čak su mi vratili moju periku", rekao je dvadesetjednogodišnji egzibicionista Young, koji se s prijateljima kladio da će uspjeti potpuno gol ući u teren.