Evropska liga
82

Crvena zvezda razočarala i uz brojne pehove izgubila od Midtyllanda

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Midtjyllanda pobijedili su u Beogradu u 4. kolu Evropske lige ekipu Crvene zvezde rezultatom 1:0 te su tako dodatno zakomplikovali situaciju u grupi F.

Gosti su bili daleko bolji rival u prvom poluvremenu u kojem su dominirali u posjedu lopte te su imali znatno veći broj prilika za postizanje gola. Ipak, mreže se nisu tresle.

Razlog ovakvom razvoju događaja svakako se može tražiti u ranom crvenom kartonu kojeg je Degenek dobio već u 12. minuti kada je kao zadnji igrač odbrane napravio prekršaj.

Vrlo brzo nakon što se krenulo sa centra u nastavku meča Midtylland je došao u vodstvo i to autogolom Kange. Iako se Zvezda trznula i pokušala do kraja utakmice doći do barem jednog boda, promjene rezultata nije bilo pa su gosti mogli slaviti veoma važnu pobjedu. Vrijedi istaći da je Gobeljić u sudijskoj nadoknadi dobio drugi žuti karton pa je Zvezda meč okončala sa samo devet igrača.

U drugoj utakmici ove grupe Braga je sa 4:2 na domaćem terenu savladala Ludogorets.

Portugalska ekipa je tim trijumfom prestigla Zvezdu i nalazi se na prvom mjestu grupe F s dva boda više od beogradskom tima. Midtylland je na trećem mjestu, dok je Ludogorets na posljednjoj četvrtoj poziciji. Zvezda u narednom kolu dočekuje Ludogorets, a Midtylland Bragu.

Rezultati i strijelci:

Crvena zvezda - Midtylland 0:1 (Kanga ag. 56')

Braga - Ludogorets 4:2 (Al Musrati 25', Medeiros 37', Galeno 40', Gonzalez 73' - Sotiriou 33')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore