Od poraza do tri boda
36

Crvena zvezda pod čudnim okolnostima dobila dva penala u finišu i stigla do pobjede

K. H.
Ekipa Crvene zvezde ostvarila je pobjedu protiv Indjije u meču 8. kola srbijanske Super Lige rezultatom 2:1, ali do preokreta i tri boda u posljednjih pet minuta došli su najblaže rečeno pod jako čudnim okolnostima.

Indjija je odigrala sjajnih 85. minuta na stadionu Rajko Mitić u Beogradu, imali su vodstvo iz 35. minute kada je Tomić pogodio za 0:1, ali su se onda u finišu desile dvije kontroverzne situacije.

Prvo je u 87. minuti sudija Stojilković pokazao na bijelu tačku nakon što je igrač Crvene zvezde očigledno srušen van kaznenog prostora, što je Pavkov iskoristio i poravnao na 1:1.

Samo dvije minute nakon toga, golman gostiju iz potpuno neobjašnjivog razloga krenuo je prema lopti koja je išla u gol-aut, a da stvar bude zanimljiva, umjesto hvatanja u ruke za kojim također nije bilo potrebe, odlučio se loptu udariti glavom, gurnuti je pet metara ispred sebe nakon čega je srušio jednog igrača domaćih poklonivši drugi penal Crvenoj zvezdi.

Pavkov je i drugi put preuzeo odgovornost, golmana je poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za pobjedu Crvene zvezde od 2:1.