Evropska liga
30

Crvena zvezda pobjedom u Beogradu napravila veliki korak ka nokaut fazi

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Crvene zvezde pobjedom protiv Genta rezultatom 2:1 napravila je veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Evropske lige, a oni su slavili u meču 3. kola na svom terenu.

Zvezda je puno bolje otvorila meč, a već u 12. minuti tim Dejana Stankovića stigao je u vodstvo. Lopta se nakon jednog napada odbila do Kange, a on silovitim udaracem pogađa za vodstvo od 1:0.

U 31. minuti gosti uz dosta sreće dolaze do poravnanja. Yaremchuk je šutirao, lopta na putu prema golu Crvene zvezde pogađa Odjidja-Ofoea, vara Borjana i završava u mreži srbijanskog tima za poravnanje rezultat. Do poluvremena rezultat se nije promijenio.

Igrala se 59. minuta kada je Crvena zvezda opet stigla do vodstva. Katai je šutirao iz slobodnog udarca, pogodio golmanov ugao i uz pomoć stative donio svom timu novo vodstvo u ovom susretu.

Odmah je Gobeljić mogao riješiti pitanje pobjednika i postići treći gol za svoj tim u 64. minuti, ali je pogodio stativu.

Do kraja meča Gent je pokušao doći do još jednog gola i eventualnog remija, no odbrana Crvene zvezde je bila na visini zadatka i srbijanski tim je upisao drugu pobjedu ove sezone u Evropskoj ligi. Vrijedi izdvojiti i sjajnu odbranu golmana Borjana u 93. minuti kada je spasio svoj tim sjajnom odbranom.

Crvena zvezda - Gent 2:1 (Kanga 12', Katai 59'/ Odjidja-Ofoe 31')

Tabela: