Super Liga Srbije
19

Crvena zvezda nadigrala Partizan, susret obilježilo divljanje navijača na tribinama

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Crvene zvezde slavili su na svom stadionu protiv Partizana rezultatom 2:1 i na taj način stekli ogromnih devet bodova prednosti pred posljednjih šest kola Super Lige Srbije.

Ekipa Vladana Milojevića pitanje pobjednika je riješila u prvom poluvremenu kada su mrežu gostiju pogodili Radonjić i Pešić.

U 18. minuti Pešića je dodao do Srnića koji je asistirao Radonjića koji je vanjskim dijelom stopala sa ivice kaznenog prostora pogodio uz pomoć desne stative.

Tri minute kasnije Zvezda je udvostručila prednost kada je Pešić iskoristio odličan pas Bena i iz peterca pogodio preko Stojkovića za 2:0.

Jedini pogodak za ekipu Miroslava Đukića je djelo Ožegovića koji je u 90+8. minuti iz penala pogodio za konačnih 2:1.

Susret je obilježio veliki incident na tribinama stadiona "Rajko Mitić".

Naime, na zapadnoj tribini je došlo do fizičkog obračuna među navijačima Crvene zvezde i Partizana.

Do nemira je došlo u 66. minuti kada je uvredljiv balon u obliku muškog polnog organa crveno-bele boje stigao do dijela zapadne tribine na kojem se nalaze navijači Partizana.

Na tu provokaciju su navijači "crno-bijelih" odreagovali čupanjem stolica i gađanjem "zvezdaša", a potom su navijači Zvezde sa sjeverne tribine priskočili u pomoć onima koji su se nalazili na zapadu, te je uslijedilo gađanje bakljama.

Nakon što je taj dio stadiona ispražnjen uz nekoliko povrijeđenih navijača na obje strane, te policajaca susret je nastavljen.