Završena grupna faza
25

Evropska liga / Crvena zvezda, Marseille i Athletic Bilbao posljednji putnici u nokaut fazu takmičenja

Piše: E. B.
Crvena zvezda - Köln (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima završena je grupna faza Evropske lige, a saznali smo i posljednja tri učesnika šesnaestine finala. To su Crvena zvezda, Marseille i Athletic Bilbao.

Crvena zvezda je u Beogradu dočekala Köln i slavila je minimalnim rezultatom 1:0. Pogodak za tri boda i prolazak dalje Zvezdi je donio Srnić u 22. minuti susreta.

Marseille je remizirao protiv Salzburga kod kuće u susretu bez pogodaka i na taj način je prošao u šesnaestinu finala s obzirom da su Guimaraes i Konyaspor odigrali 1:1.

Athletic Bilbao je savladao Zorju u gostima rezultatom 2:0 (Aduriz 70., Garcia 86.) i zauzeo je prvo mjesto ispred Ostersundsa koji je remizirao u Berlinu protiv Herthe (1:1).

U šesnaestini finala Evropske lige će igrati Villarreal, Astana, Dynamo Kijev, Partizan, Braga, Ludogorec, Milan, AEK, Atalanta, Lyon, Lokomotiv, Copenhagen, Plzen, FCSB, Arsenal, Crvena zvezda, Salzburg, Marseille, Ostersunds, Athletic Bibao, Lazio, Nice, Zenit, Real Sociedad, CSKA Moskva, Celtic, Atletico Madrid, Sporting, Spartak Moskva, Napoli, Leipzig i Borussia Dortmund.

Grupa G

Hapoel Beer Sheva - Plzen 0:2 FCSB - Lugano 1:2

Tabela:

Grupa H

Arsenal - BATE 6:0 Crvena zvezda - Köln 1:0

Tabela:

Grupa I

Marseille - Salzburg 0:0 Guimaraes - Konyaspor 1:1

Tabela:

Grupa J

Zorja - Athletic Bilbao 0:2 Hertha - Ostersunds 1:1

Tabela:

Grupa K

Waregem - Lazio 3:2 Vitesse - Nice 1:0

Tabela:

Grupa L

Real Sociedad - Zenit 1:3 Vardar - Rosenborg 1:1

Tabela: