Grupe G, H i I
8

Evropska liga / Crvena zvezda i BATE remizirali u Beogradu, Marseille golom Ramija savladao Konyaspor

Piše: N. K.
Guimaraes - Salzburg (Foto: EPA-EFE)
Utakmicama u grupama G, H i I nastavljeno je 1. kolo Evropske lige, a u pet utakmica postignuto je 11 golova. Susret grupe H između Arsenala i Kölna počeo je u 22:05 nakon što je prethodno odgođen zbog problema s gostujućim navijačima.

Nogometaši Marseillea pobijedili su na Velodromeu u okviru 1. kola Evropske lige ekipu Konyaspora rezultatom 1:0.

Nakon dobrog otvaranja prvenstva Francuzi su u zadnja dva kola doživjeli dva poraza i pritom primili čak devet golova pa su se donekle iskupili na večerašnjem susretu.

Nakon lošeg prvog poluvremena domaći su u nastavku krenuli žestoko i već u 48. minuti došli do gola. Strijelac je bio Rami na asistenciju Payeta.

Mogao je Marseille do kraja meča i uvjerljivije slaviti, ali se u nekoliko navrata istakao golman Kirintili.

Reprezentativac BiH Deni Milošević u igru u poraženoj ekipi ušao je u 46. minuti.

Crvena zvezda i BATE remizirali su na stadionu Rajko Mitić odigravši neriješeno 1:1. U odličnom prvom poluvremenu mreže su mirovale iako je obje ekipe imale nekoliko dobrih šansi.

Posebno se istakao golman gostiju Scherbitsky, koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao. I u nastavku su gledaoci mogli vidjeti dobru utakmicu s mnoštvo prilika.

Jednu takvu iskoristi je Radonjić na asistenciju Srnića u 54. minuti i doveo Zvezdu u vodstvo. Ipak, slavlje domaćim pokvario je Signevich u 72. minuti kada je iskoristio centaršut Ivanića za konačnih 1:1.

Grupa G

Hapoel BS - Lugano 2:1

FCSB - Plzen 3:0

Tabela:

Grupa H

Arsenal - Köln (počelo u 22:05) Crvena zvezda - BATE 1:1

Tabela:

Grupa I

Marseille - Konyaspor 1:0 Vitoria Guimaraes - Salzburg 1:1

Tabela: