Odluka 28. augusta
0

Crvena zvezda blizu jednogodišnje suspenzije

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Navijači beogradske Crvene zvezde su u srijedu i četvrtak, na ulicama Praga, izazivali nerede, a uoči i nakon prve utakmice 4. pretkola Evropa lige, u kojoj je Slavija bila bolja od srpske ekipe 3-0.

Praška policija je, naime, privela oko 150 navijača Crvene zvezde zbog njihovog napada na turiste. Policijska glasnogovornica Andrea Zoulova priopštila je da se policija sukobila s agresivnim navijačima Crvene zvezde, koji su također napravili materijalnu štetu u nekoliko restorana u Pragu.

Još u srijedu je 29 navijača beogradskog kluba bilo izbačeno iz Češke nedugo nakon što su prešli granicu zbog krađe na benzinskoj pumpi. Još devetnaest ih je bilo privedeno u Pragu.

Nakon svega je UEFA najavila da Crvenoj zvezdi slijedi teška kazna. Ona će biti, zasigurno, pretočena u obilnu finansijsku kaznu, ali srpski mediji doznaju da krovna nogometna organizacija namjerava kazniti klub s jednogodišnjim izgnanstvom iz Evrope.

Disciplinska komisija UEFA-e će zasjedati 28. augusta, dan nakon uzvratne utakmice u Beogradu, te će tada, gotovo sigurno, biti poznata sudbina beogradskog kluba.