Nogomet
0

Cruyff: Zbog bolesti Vilanove neće uslijediti slabiji rezultati Barce

Totalsport
Johan Cruyff (Foto: AFP)
Johan Cruyff (Foto: AFP)
Johan Cruyff, legendarni holandski nogometaš i čovjek koji je konstantno vezan uz Barcelonu, je uvjeren da katalonska ekipa neće patiti zbog aktuelnih problema koje ima trener Tito Vilanova.

Trener Barceloninih nogometaša podvrgnut je ove sedmice uspješnom operativnom zahvatu - uklanjanja raka parotidne žlijezde, najveće od žlijezda slinovnica. Marca je u četvrtak navela da će Vilanova ostati u bolnici sljedeća tri ili četiri dana, nakon čega mu predstoji otprilike šest sedmica hemoterapijskih tretmana.

U njegovom izbivanju Barceloninu ekipa će voditi pomoćnik Jordi Roura, počevši od subotnje ligaške utakmice na gostovanju kod Valladolida.

"Uvjeren sam da zbog Vilanovine bolesti neće patiti ekipa Barcelone, niti da će uslijediti slabiji rezultati. Ti momci jako dobro znaju šta im je činiti i njihovo iskustvo mi daje vjeru da će Barca nastaviti pobjeđivati kako je činila i s Vilanovom na klupi", rekao je Cruyff i uputio riječi podrške sadašnjem treneru.

"U bolesti čovjek uvijek mora biti pozitivan. Znam da će Vilanova prebroditi i ovu krizu, a želim da moje riječi ne dotaknu samo njega, već i njegovu porodicu. Vjerujem u njih i želim im svima zajedno da prebrode ove dane."