Nogomet
0

Cruyff: Ako Messi i Neymar igraju zajedno jedan igrač je manje u odbrani

Totalsport
Johan Cruyff (Foto: AFP)
Johan Cruyff (Foto: AFP)
Johan Cruyff, legendarni holandski nogometaš i tvorac moderne Barcelonine igre, još je jednom izrazio sumnju u uspješno partnerstvo Lionela Messija i Neymara na nogometnim terenima.

Još tokom augusta Holanđanin se negativno izražavao kada je u pitanju duet Messi-Neymar, a sada se opet oglasio, nakon što je vidio nekoliko zajedniičkih utakmica Argentinca i Brazilca u dresovima Barcelone.

"Nikada nisam rekao da je Neymar loš nogometaš, niti ću nešto takvo sada reći. Jedino je, ponavljam, pitanje koliko dobro takva dvojica nogometaša mogu funkcionirati u ekipi", rekao je 66-godišnji Cruyff za Globoesporte, te nastavio:

"Njih dvojica su klasni napadači, fenomenalni igrači prema naprijed. Ali, hm, zar to ne znači da će u timu onda biti jedan igrač manje za odbranu. To bi mogao biti problem", rekao je Cruyff, te pritom nije dovodio u pitanje Messijev status.

"til Barcelonine igre je da krilni igrači jako mnogo rade za ekipu. Neymar definitivno nije igrač koji će poginuti na travnjaku kao što su spremni Pedro ili Tello. Mislim da sam mnogo toga rekao", završio je Cruyff.