Izdao knjigu
10

Crouch otkrio Ronaldove riječi pred ogledalom: Messi je bolji, ali ne izgleda ovako dobro

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji Liverpoolov i trenutni napadač Stokea Peter Crouch objavio je autobiografsku knjigu "Kako biti nogometaš", a jedan odlomak posvetio je Portugalcu Cristanu Ronaldu.

Naime, Crouch je u knjizi prepričao ono što je Rio Ferdinand ispričao o Ronaldu i o njegovom ponašanju u svlačionici za vrijeme dok su zajedno igrali u Manchester Unitedu.

"Rio nam je pričao priče o tome kako bi Cristiano stao nag ispred ogledala u svlačionici, zatim rukama prolazio kroz svoju kosu i govorio: 'Vau, kako sam lijep'. Ostali Unitedovi igrači su ga pokušali ismijavati pa su mu dobacivali: 'Ma kako god, Messi je i dalje bolji igrač od tebe'. Međutim, Ronaldo se nije previše primao na njihova dobacivanja. Svaki put kad mu je neko rekao kako je Messi bolji od njega on bi stisnuo ramena, nasmijao se i rekao: 'Moguće, ali Messi ne izgleda ovako...'", stoji u ovoj zanimljivoj Crouchevoj priči.

Crouch je osim o Ronaldu prepričao i kako je nakon potpisivanja za Liverpool odlučio kupiti Aston Martin, iako uopšte ne voli automobile.

Također je istakao kako je u vožnji gradom na semaforu kraj sebe ugledao legendarnog Roya Keanea. Crouch mu je kimnuo glavom, namignuo mu, čak i pokazao prstom prema njemu, ali nije dobio reakciju kakvoj se nadao. Keane je gledao u njega s izrazom gađenja, krenuo je odmahivati glavom i bez pozdrava otišao dalje čim se upalilo zeleno svjetlo.