Serie A
18

Crotone savladao Lazio i ostao u ligi, Palermo gurnuo Empoli u niži rang takmičenja

Piše: E. B.
Slavlje Nalinija za vodeći pogodak Crotonea (Foto: EPA)
Slavlje Nalinija za vodeći pogodak Crotonea (Foto: EPA)
Odigrane su i posljednje utakmice Serie A ove sezone, a nakon večerašnjih duela dobili smo odgovor i na posljednje pitanje - ko će naredne sezone igrati u Seriji B.

Za 17. mjesto koje znači nastup i naredne sezone u eliti borili su se Crotone i Empoli, a deblji kraj je izvukla ekipa za koju nastupa Rade Krunić.

Crotone je dočekao Lazio i slavio je rezultatom 3:1. Nalini je u 14. minuti prvi put zatresao Strakoshinu mrežu, a potom je Falcinelli u 22. minuti udvostručio prednost. Četiri minute kasnije Immobile je iz penala smanjio na 2:1, ali je Lazio u 42. minuti nakon crvenog kartona Bastosa ostao sa igračem manje.

To je Crotone iskoristio u drugom poluvremenu i drugim pogotkom Nalinija iz 60. minute slavio rezultatom 3:1. U redovima Lazija zbog suspenzije nije bilo Senada Lulića.

Empoli je gostovao kod Palerma koji je odranije ispao iz lige, ali su Sicilijanci odigrali pošteno i slavili rezultatom 1:0. Rade Krunić je mogao biti junak Empolija, ali je u 69. minuti u situaciji jedan na jedan sa golmanom Fulignatijem pogodio stativu. Da je lopta ušla u gol, to bi značio i opstanak u ligi za Empoli.

Taj promašaj kaznio je Palermo u 76. minuti kada je Rispoli centrirao, a Nestorovski glavom pogodio za 1:0. Na 2:0 posvisio je Bruno Henrique u 84. minuti susreta, a Krunić, koji je odigrao svih 90 minuta za Empoli, je u 87. minuti postavio konačnih 2:1. Mato Jajalo je odigrao prve 74 minute za Palermo.

Posljednjeplasirana Pescara je junački odigrala u posljednjem kolu i remizirala sa Fiorentinom u gostima rezultatom 2:2.

Inter je sa visokih 5:2 savladao Udinese, dok je Torino rezultatom 5:3 ispratio Sassuolo sa Olimpica.