Kvalifikacije za Euro
0

Crnoj Gori bod protiv Bugarske

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Reprezentacija Crne Gore, koju vodi hrvatski trener Zlatko Kranjčar, odigrala je u Podgorici 1-1 s Bugarskom u meču kvalifikacijske G grupe za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je bila bolja u ovoj utakmici, ali nije uspjela osvojiti sva tri boda. Da je to učinila, preskočila bi Englesku na vrhu tabele. Ovako Engleska i Crna Gora imaju po 11 bodova, ali su Englezi prvi zbog bolje gol-razlike. Švicarska i Bugarska imaju po pet bodova, a Wales nijedan.

Crna Gora je u prvom poluvremenu nadigrala Bugare, a dvije najbolje šanse imala je u završnici prvog dijela. Pavićević je bombom iz daljine u 40. minuti pogodio stativu, dok je tri minute kasnije Baša u skoku pogodio prečku.

U 53. minuti, domaćin je stigao do zasluženog vodstva. S lijeve strane ubacio je Božović, a Đalović je odlično pucao iz teške pozicije volejem lijevom nogom, te je pogodio ugao bugarskog vratara Mihailova.

No, jedan bod je gostima osigurao Ivelin Popov u 66. minuti udarcem desnom nogom s desetak metara udaljenosti.

Bugarska je nakon toga postala opasnija, ali je i Crna Gora imala nekoliko situacija koje su obećavale.

Istaknimo kako je prvi put za reprezentaciju nakon duže pauze (nije igrao nogomet devet mjeseci) zaigrao Stevan Jovetić, koji je, uz ovacije s tribina, ušao u nastavku u igru. Jovetić je pauzirao praktično cijelu sezonu zbog teške povrede ligamenata koljena i operacije.

Sve u svemu, Crna Gora je više zaslužila pobjedu, imala je 64 posto loptu u svom posjetu, ali se na kraju morala zadovoljiti s jednim bodom. 

Kvalifikacije za Euro, grupa G:

Engleska - Švicarska 2-2 (Lampard 37-11 m, Young 51 / Barnetta 32, 35) Crna Gora - Bugarska 1-1 (Đalović 53 / popov 66)

Redoslijed: 1. Engleska 11 (5), 2. Crna Gora 11 (5), 3. Švicarska 5 (5), 4. Bugarska 5 (5), 5. Wales 0 (4).