Nogomet
6

Crnogorski reprezentativac Simon Vukčevič uskoro na Koševu?

Klix.ba
Pregovori između crnogorskog nogometnog reprezentativca Simona Vukčevića i aktuelnog prvaka BiH FK Sarajeva uveliko traju.
Dolazak Vukčevića na Koševo je blizu realizacije, a to potvrđuje i izjava nogometnog menadžera Muhameda Harbaša , zastupnika 30-godišnjeg Crnogorca koji je u bogatoj karijeri nosio i dres Sportinga iz Lisabona.

"Povodom medijskih napisa o dolasku Simona Vukčevića, želim da obavijestim armiju navijača Sarajeva da postoji obostrani interes za dolazak crnogorskog reprezentativca. Istina je da smo Simon i ja boravili u Sarajevu i da smo obavili vrlo korektan i konkretan razgovor sa Abdulahom Ibrakovićem", navodi Harbaš.

Dodaje da je Vukčević oduševljen gostoprimstvom i atmosferom u FK Sarajevo, te da smatra da bi dolazak Vukčevića bila velika stvar za Premijer ligu BiH, jer ne pamti da je neko sa sličnom biografijom nastupao u našoj ligi.

"Idući su na potezu odgovorni ljudi iz FK Sarajeva,i uvjeravam vas ako bude postojao dovoljno jak interes kluba, Simon Vukčević će od iduće sezone nositi bordo dres. Sve zavisi koliko će Sarajevo brzo reagirati, jer Simon ima ponude iz Španije, Portugala i Turske", rekao je Harbaš.