Kompletan iznos
3.1k

Crnogorska porodica iz Berlina donira novac za kupovinu kombija bh. navijačima

D. P.
Zapaljeno vozilo u Podgorici (Foto: RTCG)
Zapaljeno vozilo u Podgorici (Foto: RTCG)
Crnogorska porodica iz Berlina osigurala je kompletan iznos kako bi se kupio novi kombi bosanskohercegovačkim navijačima kojima je zapaljeno prijevozno sredstvo na gostovanju u Podgorici.
Fantastičnu atmosferu narušilo je paljenje kombija kojim su bh. navijači stigli na utakmicu Lige nacija između Crne Gore i BiH, ali su Crnogorci učinili sve da se to "zaboravi".

Crnogorska porodica iz Berlina, prepoznata po svom humanitarnom radu, ali i insistiranju na anonimnosti, obezbijedila je cjelokupan iznos za kupovinu kombija u akciji koju je pokrenula grupa navijača Crne Gore, prenijele su crnogorske Vijesti.

Novac koji bude skupljen preko tog iznosa će biti uplaćen u vidu humanitarne pomoći za Bosnu i Hercegovinu.

Poštovana i časna crnogorska javnosti,Trebalo nam je tačno jedan dan da pokazemo kakav je legat vjekova čojstva iza...

Posted by Ultra CrnaGora on Monday, June 13, 2022
"Poštovana i časna crnogorska javnosti, trebalo nam je tačno jedan dan da pokazemo kakav je legat vjekova čojstva iza nas. Pare su sakupljene, zahvaljujuci uglavnom donaciji crnogorske porodice iz Berlina. Taj gest ne iznenadjuje znajući kakvi su naši iseljenici i kakvo srce kuca u njima. U danima kada smo po ko zna koji put pokazali zasto smo primjer kako ne moraš bit brojem velik da bi bio velik brojnima- u obavezi smo da se zahvalimo Crnogorkama, Crnogorcima, privrednicima, iseljenicima i svim crnogorskim Titanima koji su donirali koliko su imali, istog sekunda kako smo objavili početak akcije. Ta Crna Gora je ona kojoj nijednan nesretni nacionalizam ne može ništa. Sve što pretekne van cijene kombija, bice uplaćeno u humanitarne svrhe. Hvala svima đe čuli i ne čuli. Sve vam cvjetalo", stoji u saopćenju organizatora ove akcije "Ultra Crna Gora".

Podsjetimo, prvo je Radio i Televizija Crne Gore ponudila smještaj i prijevoz bh. navijačima kojima je zapaljen kombi, a onda je zvanična grupa navijača reprezentacije Crne Gore "Ultra Crna Gora" pokrenula akciju prikupljanja sredstava.

Na kombiju bh. registarskih oznaka parkiranom u ulici Slobodana Škerovića u Podgorici prekjuče oko 17.45 sati podmetnut je požar nakon kojeg je nastala velika materijalna šteta.