Trener Slobode
5

Crnogorac pred duel s Čelikom: Slijedi nam važna utakmica u borbi za opstanak

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Nogometaši tuzlanske Slobode sutra na stadionu Tušanj u okviru 22. kola Premijer lige BiH dočekuju ekipu Čelika iz Zenice.

Povodom ove utakmice danas je u Tuzli održana konferencija za medije, a prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac i nogometaš Samir Bekrić.

"Sutra nas očekuje važna utakmica u borbi za opstanak. Čelik smo analizirali u proteklom periodu, gledao sam ih uživo protiv Radnika iz Bijeljine. Mislim da ćemo dobro parirati i konačno ostvariti tri boda", naveo je Crnogorac.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Kako je istakao, svi koji izađu sutra na teren dat će maksimum od sebe, a gledatelje očekuje ofanzivna igra u cilju što ranijeg postizanja gola.

Strateg Tuzlaka je naveo i da su igrači spremni za izlazak na teren, izuzev Dejana Uzelca i Miloša Stojanovića čiji nastupi su sutra pod upitnikom.

Nogometaš Samir Bekrić se nada da će Tuzlaci sutra na terenu pokazati svoje pravo lice.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

"Dvije utakmice nismo bili na nivou, a vrijeme je da naplatimo dobre pripreme koje smo imali. Mnogo smo truda i znoja uložili te se nadam da ćemo uz podršku publike doći do pobjede koja nam je veoma bitna. Imamo mladu ekipu koja je u određenoj mjeri izgubila samopouzdanje, a sutrašnjom pobjedom oni bi se opustili", kazao je Bekrić.

Utakmica između Slobode i Čelika na rasporedu je sutra od 15 sati.