Vratio se iz SAD-a
3

Crnkić se priključio pripremama FK Sarajevo

Klix.ba
Nermin Crnkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nermin Crnkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prvotimac FK Sarajevo Nermin Crnkić priključio se pripremama Bordo kluba na Jahorini. Kako tvrde iz kluba s Koševa, Crnkić je bio oslobođen svojih klupskih obaveza nakon finalne utakmice Kupa BiH sredinom mjeseca maja, poslije koje je dobio prijeteće poruke.

Nekoliko sedmica poslije, nakon boravka u Americi kod porodice, Crnkić se u ponedjeljak vratio u glavni grad BiH te se priključio pripremama ekipe.

“Drago nam je što je Crnkić ponovo s nama. On je drugi strijelac u ekipi u prošloj sezoni, odmah iza Ahmetovića i ima svoje zasluge za dobre igre Sarajeva. Vjerujemo da su ti nemili događaji iza njega i da nisu ostavili previše traga na Nerminu. Želja nam je da igrač, koji je pod ugovorom s klubom, pomogne ekipi na terenu. Nermin posjeduje kvalitet, to je pokazao u prošloj sezoni.”, rekla je Sabrina Buljubašić, generalna direktorica FK Sarajevo.

"Crnkić je izrazio svoju radost što je ponovo sa ekipom i što će imati priliku da pomogne timu da ostvari što bolje rezultate u predstojećim međunarodnim utakmicama", navodi se u saopćenju FK Sarajevo.

Sarajevo će boraviti u narednih deset dana na Jahorini, gdje će ekipa obaviti pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu 2017/18, a svog protivnika u prvom krugu kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu Sarajevo će saznati 19. juna, kada je zakazan žrijeb. U poslijepodnevnim satima će se priključiti i Frank Liivak, estonski reprezentativac koji je u proteklim danima nastupao za svoju državu, a u narednim danima i članovi U21 reprezentacije BiH, Mićo Kuzmanović, Advan Kadušić, Marko Mihojević i Nemanja Anđušić.