Novi veliki poduhvat
101

Cristiano Ronaldo srušio saudijski rekord, završena prva "zvjezdana sezona" u Pro ligi

D. P.
Ronaldo nastavlja rušiti rekorde (Foto: Al-Nassr FC)
Ronaldo nastavlja rušiti rekorde (Foto: Al-Nassr FC)
Legendarni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo srušio je sinoć rekord saudijskog nogometa po broju postignutih pogodaka unutar jedne sezone.

Sinoć je završena prva "zvjezdana" sezona saudijske Pro lige, nakon što su proteklog ljeta brojne zvijezde svjetskog nogometa odlučile preći u Saudijsku Arabiju.

Titulu je osvojila ekipa Al-Hilala, koja je sa 14 bodova prednosti osvojila trofej ispred Al-Nassra.

Cristiano Ronaldo jeste ostao bez titule u dresu Al-Nassra, ali je uspio osvojiti trofej za najboljeg strijelca i to učiniti tako što je oborio rekord saudijskog nogometa.

Slavni Portugalac je sinoć došao do 35. gola u sezoni, što nikada nikome u saudijskom nogometu nije pošlo za rukom.

Također, Ronaldo je prvi igrač u historiji nogometa koji je uspio postati najbolji strijelac u četiri različite lige. To je uspio u saudijskoj Pro ligi, engleskoj Premier ligi, italijanskoj Seriji A te tri puta u španskoj La Ligi.

[FBPOST]https://www.facebook.com/ESPNFC/posts/pfbid02p915DX6SMSWPaUTweiaosS1gEmGo3vu25rRjmsRyPxTxKfxbAghBRoe3m73YxTDAl[/FBPOST]

Al-Nassr je u derbiju savladao Al-Ittihad rezultatom 4:2, a Ronaldo je postigao dva gola za domaćina, što je bilo dovoljno za rušenje rekorda. Drugi na listi strijelaca završio je srbijanski napadač Aleksandar Mitrović s 28 pogodaka, ali je i dobar dio sezone propustio zbog povrede.

Osim Al-Hilala i Al-Nassra, plasman u azijsku Ligu prvaka ovjerila je i ekipa Al-Ahlija, dok se Al-Taawon plasirao u drugo po jačini kontinentalno takmičenje.