Nogomet
0

Cristiano Ronaldo spasio Portugal od poraza, Furija rutinski

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Svjetski i europski nogometni prvak Španija slavila je na gostovanju kod Ekvadora u sklopu jedne od brojnih prijateljskih utakmica koje su bile na rasporedu ove srijede.

Španci su sjajnim potezima došli do dva pogotka na teškom gostovanju u Guayaquilu. Vezni igrač Arsenala Santi Cazorla odigrao je odličnu utakmicu, u kojoj je bio strijelac drugog pogotka, te asistent kod prvog. Mogao je biti i strijelac oba zgoditka Furije, ali mu je ekvadorski golman Banguera obbranio udarac u 25. minuti prvog dijela, nakon kojeg je Cazorla poslao povratnu loptu u sredinu peterca, a potom je istu petom, leđima okrenut, u gol poslao Alvaro Negredo.

Cazorla je za 2-0 zabio u 63. minuti, nakon što mu je prethodno na rubu šesnaesterca petom loptu ostavio Tello. Cazorla je neometan ušao još nekoliko koraka u kazneni prostor, a potom precizno opalio za 2-0.

Recimo i da su reprezentativci obiju reprezentacija nosili crne poveze oko rukava dresova zbog nedavno preminulog ekvadorskog reprezentativca Christiana Beniteza, čije je srce u 28. godini života jednostavno zatajilo.

Reprezentacije Portugala i Holandije odigrale su miroljubivih 1-1 u Sao Joao da Vendi. Gosti su poveli sjajnim pogotkom Kevina Strootmana u 17. minuti, koji je s ruba šesnaesterca, malo s desne strane, doslovno zakucao loptu lijevom nogom u lijevu stranu golmana Beta.

Portugal je uspio izbjeći poraz u 87. minuti, kada je najbolji igrač reprezentacije Cristiano Ronaldo iskoristio jednu odbijenu loptu nakon kornera i iz neposredne blizine ljevicom zabio za 1-1. 

Portugal - Nizozemska 1-1 (Ronaldo 87 / Strootman 17) Ekvador - Španjolska 0-2 (Negredo 25, Cazorla 63)