Nogomet
0

Cristiano Ronaldo radi na svom oporavku i po pet sati dnevno

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo će propustiti finale Kupa kralja protiv Barcelone koji je na rasporedu u srijedu, ali zato radi sve što je u njegovoj moći da se oporavi za polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Bayerna.

Real Madrid će prvi trofej sezone loviti u srijedu u Valenciji, gdje će igrati finale Kupa kralja protiv Barcelone, ali bez svog najboljeg igrača Cristiana Ronalda.

Podsjetimo, portugalski reprezentativac ima povredu zadnje lože, te i dalje radi prema posebnom rehabilitacijskom programu. Iako trener Carlo Ancelotti proteklog vikenda nije isključio njegov nastup u srijedu, sada je i više nego jasno da Portugalac neće biti spreman za nastup.

Uprkos tome Portugalac naporno radi na svom oporavku, kako navode španski mediji, i po pet sati dnevno, a vrijeme provodi u teretani i bazenu. Kapiten Portugala radi sve što je u njegovoj moći kako bi bio spreman za prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, koja je na rasporedu 23. aprila u Madridu. Uzvrat se igra šest dana kasnije u Minhenu.