Vraća li se u Englesku?
322

Cristiano Ronaldo ponuđen Manchester Cityju

D. B.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Portugalski nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo mogao bi promijeniti sredinu ovog ljeta.

Ronaldo je u posljednjoj godini ugovora s Juventusom te se špekuliše o njegovom odlasku iz kluba ovog ljeta. Kao moguće destinacije su se spominjali Real Madrid, Manchester United i PSG, no Corriere dello Sport piše da ga je njegov agent Jorge Mendes ponudio Manchester Cityju.

S druge strane, Juve je spreman odreći se Ronalda za 25 miliona funti, posebno zbog činjenice da ga naredne godine gubi potpuno beplatno.

City još uvijek nije uspio dovesti napadača Tottenhama Harryja Kanea, a poznato je da je Građanima potrebno pojačanje u napadu. Podsjetimo, proteklog vikenda su poraženi upravo od Tottenhama.

Predsjednik Spursa Daniel Levy je kazao da Kane nije na prodaju, osim ako neko ponudi 150 miliona funti, a zbog te cijene menadžer Cityja Pep Guardiola i njegovi saradnici gube nadu da će ga dovesti u svoje redove.

Ronaldo je proveo šest godina u Manchester Unitedu, imao je značajnu ulogu u povratku kluba u vrh engleskog nogometa, a osvojio je tri titule prvaka Engleske, Ligu prvaka, FA Cup i dva League Cupa.

Portugalac je u dobrim odnosima s Unitedom i zbog toga se pričalo o njegovom povratku, a sunarodnjaku Raphaelu Varaneu je čestitao na dolasku u ovaj klub.