Nogomet
37

Cristiano Ronaldo: Legende poput Di Stefana nikada ne umiru

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U 89. godini života ovoga je ponedjeljka od posljedica srčanog udara preminuo legendarni argentinski nogometaš Alfredo Di Stefano.

Bivši nogometaš madridskog Reala i njegov počasni predsjednik smatra se za jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Bio je dvostruki osvajač Zlatne lopte (1957. i 1959. godine), a dres madridskog Reala nosio je od 1953. do 1964. godine.

Tokom reprezentativne karijere je nosio dresove Argentine i Španije. U dresu potonje reprezentacije je u 31 nastupu postigao 23 pogotka. Za Argentinu je u šest nastupa zabio isto toliko puta.

Cijeli nogometni svijet s tugom je primio ovu vijest, a dakako da je prvenstveno ljude u Realu preplavila beskrajna žalost i tuga zbog odlaska ovog velikana.

"Ovo je izuzetno tužan dan. Za nogomet, za sve madridiste i za mene. Napustio nas je Don Alfredo, ali legende poput njega nikada ne umiru. Hvala za sve Maestro", napisao je putem Twittera trenutačno najbolji nogometaš svijeta i Reala Cristiano Ronaldo.

"Težak je ovo dan za sve nas. Otišla je legenda, osoba koja je promijenila nogomet i koja je promijenila Real. Mnogo lijepih uspomena nosim u sebi s njim, bio je moj prijatelj. Ali, njegova će legenda živjeti vječno. Premalo je tek reći hvala ti za sve Alfredo, bio si neponovljiv", rekao je Florentino Perez, predsjednik madridskog kluba.