Proslava gola za Real
0

VIDEO / Cristiano Ronaldo kao "Nevjerovatni Hulk"

Sarajevo-x.com
Reakcija portugalskog napadača Real Madrida Cristiana Ronalda nakon subotnje pobjede njegovog tima protiv Almerije asocirala je novinare The Suna na zelenog superheroja Hulka iz animiranih filmova, te su uporedili ovu dvojicu junaka.

Najskuplji nogometaš svijeta, koji je prošlog ljeta u Španiju stigao iz Manchester Uniteda, bio je u velikoj akciji u toku prethodnog meča, s obzirom da je to bila njegova prva utakmica nakon dvomjesečne pauze.

Postigao je jedan gol, ali i promašio penal, no njegov tim je odnio uvjerljivu pobjedu sa 4:2.

U trenucima kad stvari nisu išle onako kako je zamislio, najbolji igrač svijeta 2008. godine napravio je faul nad Juanmom Ortizom, dobio drugi žuti karton i bio poslan van terena. Podsjetimo, prvi žuti je dobio zbog proslave gola, kada je u naletu uzbuđenja skinuo dres.

Trener Manuel Pellegrini na njega neće moći računati u sljedećem meču španske prve lige protiv Valencije.

Nakon meča Ronaldo se sportski izvinio zbog svojih poteza.

"Samo sam čovjek, i ja griješim. Imam svojih mana, ali sam profesionalac koji ne voli gubiti. Bio sam tužan nakon promašenog penala i upravo zato sam toliko slavio postignuti pogodak", objasnio je nogometaš. "Ja sam perfekcionista i drago mi je da je Karim (Benzema) poentirao. Poslan sam van terena jer sam instinktivno reagovao. Također bih da se izvinim zbog toga."