Rezultati ankete
96

Cristiano Ronaldo izgubio 85 posto južnokorejskih navijača

N. K.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo je doživio zapanjujući pad popularnosti među južnokorejskim navijačima, dok lokalna policija istražuje jesu li on i Juventus počinili zločin nakon što zvijezda nije zaigrala na prijateljskom meču u Seolu, navodi se u izvještajima.

Portugalski as prošle sedmice nije ulazio u igru kada se Juventus sastao s All-Star ekipom K League u glavnom gradu Južne Koreje, unatoč dogovoru koji je navodno sklopljen u po kojem je trebao igrati barem 45 minuta.

Zbog toga je više od 60.000 navijača bilo razočarano na stadionu, a organizatori i navijačke grupe su kasnije rekli kako će pokrenuti zakonsku akciju zbog neizlaska na teren.

Juventus je uzvratio odbacivanjem bilo kakvih tvrdnji o nepravdi i nepoštivanju, a predsjednik Andrea Agnelli je pisao predsjedniku K League Kwonu Oh-gapu u namjeri da se riješi prošlosedmična svađa.

Međutim, u kojoj je mjeri epizoda naštetila Ronaldovoj reputaciji u zemlji otkriveno je u istraživanju u kojem je gotovo 80 posto ispitanika reklo kako više neće podržati Juventus ili napadača.

Prema The Korea Timesu, pozivajući se na istraživanja koje je proveo Realmeter, 79 posto od 501 odraslih osoba reklo je da više neće pružati podršku 34-godišnjaku, dok je samo 9,3 posto reklo da ga nastaviti podržavati.

Od 230 osoba koje su rekli da su ranije bili Ronaldovi navijači, zapanjujućih 85,6 posto je reklo da to više nije slučaj.