Nogomet
78

Cristiano Ronaldo: Da kažem istinu o Messiju, morao bih u zatvor

Klix.ba
U nedavnom intervjuu za jednu portugalsku televiziju Ronaldo se između ostalog osvrnuo i na svoje rivalstvo s Leom Messijem.

Cristiano Ronaldo je izjavio da Lionel Messi nije zaslužio osvojiti Zlatnu loptu i našalio se da bi mogao završiti u zatvoru ako iskreno odgovori na to pitanje.

"Ne mogu vam to reći iskreno, jednostavno ne mogu. Kad bi vam rekao što iskreno mislim o tome, poslali bi me odmah u zatvor", u šali je rekao Ronaldo.

Argentinska legenda Maradona je rekao da misli da je FIFA Messija proglasila najboljim igračem Svjetskog prvenstva na temelju komercijalnih razloga, a Ronaldo izgleda misli da zvijezda Barcelone ipak nije dovoljno uradio za vrijeme najvećeg fudbalskog takmičenja.

"Mislim da je cijeli svijet vidio i ljudi su već mnogo puta cijelu stvar i sami analizirali… Bilo bi zanimljivo to pitanje postaviti Messiju", zaključio je Ronaldo.

Messi je bio kontroverzno proglašen najboljim igračem minulog Svjetskog prvenstva u Brazilu, a ni sam nije bio previše oduševljen kada je primao nagradu nakon poraza u finalu protiv Njemačke.