Zadivljen Martinezom
8

Crespo otvorio dušu: Nogomet duguje Messiju, postoji razlika između dva Ronalda

K. H.
Hernan Crespo (Foto: EPA-EFE)
Hernan Crespo (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni nogometaš Hernan Crespo odgovorio je na niz zanimljivih pitanja o argentinskoj reprezentaciji, Lionelu Messiju i njegovom poređenju s Diegom Maradnom te Cristianu Ronaldu i brazilskom Ronaldu kao nekada najboljem igraču svijeta.

Crespo je na početku govorio o Messiju te kakav je trag njegov sunarodnjak ostavio u današnjem nogometu kazavši kako je šteta što jedan takav igrač nije postao prvak svijeta. Također, iz svog ugla uporedio je njega i Maradonu.

"Mislim da to ne može utjecati na njegovu veličinu jer je on iznad svih titula. Ako bolje postavimo stvari, onda shvatamo da nogomet duguje Messiju titulu prvaka svijeta. Što se tiče poređenja sa Maradonom, teško je govoriti o tome. Danas se niko ne može porediti s Messijem, ali isto tako niko nije mogao ni s Diegom u njegovo vrijeme. Ono što radi Messi je nekako iznad sporta, on je postigao puno više od Maradone i primjer je jednog profesionalca u svakom smislu te riječi", rekao je Crespo.

Nakon toga, Crespo je rekao da Cristiano i Lionel guraju jedan drugog da ostvare i postignu još više te da je to nešto što je Ronaldu nedostajalo u njegovo najbolje vrijeme.

"Cristiano i Messi su imali sreću da imaju jedan drugog. Oni prosto tjeraju jedan drugog da budu još bolji, a u moje vrijeme je bilo drugačije jer Ronaldo nije imao istu motivaciju. Niko se nije mogao mjeriti s njim, niko nije imao tu ljepotu pokreta i kreativnosti kojom je bježao svojim protivnicima. Cristiano je nevjerovatnim radom stvorio veliku karijeru, ali nema tu kreativnost koju je 'Fenomeno" imao", ističe ovaj legendarni napadač.

Crespo je za kraj rekao da Argentina ima dobre napadače u Evropi te da je posebno zadivljen igrama igrača Intera Lautara Martineza.

"Argentina u Evropi ima dobre napadače, znamo domete Icardija i Dybale, a sada gledamo koliko daleko može Lautaro. On bi mogao biti novi Sergio Aguero iako nije toliko dobar u driblingu, više je timski igrač i djeluje bolje na terenu. Mnogo mi se sviđa njegova saradnja sa Lukakuom i mentalitet koji posjeduje", rekao je za kraj Crespo.

Crespo je tokom karijere igrao za River Plate, Parmu, Lazio, Inter, Chelsea, Milan i Genou, a danas je trener u rodnoj Argentini.