Presedan u Rumuniji
4

Craiova i Koljić nisu uspjeli: U neobičnoj završnici prvenstva Cluj slavi titulu

F. Z.
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Prava nogometna drama viđena je danas u Rumuniji, a titulu prvaka ove države osvojili su nogometaši Cluja pobjedom protiv Universitatea Craiove rezultatom 3:1 na gostujućem terenu.

Pandemija koronavirusa poharala je rumunski nogomet, a Nogometni savez Rumunije odlučio je nekoliko sati prije utakmice da večerašnji duel odluči prvaka i putnika u Ligu prvaka, s obzirom na to da je Craiova imala dva boda manje, ali i utakmicu manje od Cluja, koju nije mogla odigrati zbog velikih problema koje njihov protivnik Astra ima s koronavirusom.

Cluj je imao dva boda više uoči posljednje utakmice, a Craiova i duel s Astrom, pa su Rumuni bili prinuđeni da pronađu rješenje.

Problem je bio i krajnji rok UEFA-e da se saopće putnici u evropska takmičenja, a on ističe večeras u ponoć.

Tako je Nogometni savez Rumunije odlučio da pobjednika odluči večerašnja utakmica. Da je bilo neriješeno igrali bi se produžeci, a potom bi se izvodili i jedanaesterci.

Cluj je na kraju slavio rezultatom 3:1 i osvojio je zasluženo titulu prvaka Rumunije, dok će se Craiova i Elvir Koljić morati zadovoljiti drugim mjestom. Koljić je uspio upisati asistenciju za vodstvo Craiove, ali je Cluj stigao do preokreta.