Marokanci raspucani
29

Čovjek zaslužan za Vahin otkaz postigao spektakularan gol i zabrinuo Hrvate pred SP

D. P.
Fenomenalan pogodak Ziyecha (Foto: Screenshot)
Fenomenalan pogodak Ziyecha (Foto: Screenshot)
Najveća zvijezda marokanske nogometne reprezentacije Hakim Ziyech postigao je spektakularan pogodak u pobjedi svoje selekcije protiv Gruzije rezultatom 3:0.

Marokanci su danas imali posljednju provjeru pred Svjetsko prvenstvo i uvodni okršaj s Hrvatskom u grupi. Odigrali su utakmicu protiv Gruzije i to učinili na najbolji mogući način pošto su bili raspucani i dominantni.

Youssef En-Nesyri je već u petoj minuti postigao gol za vodstvo Marokanaca, a nakon pola sata igre vidjeli smo najljepši detalj susreta.

Hakim Ziyech, čovjek koji se pobunio protiv Vahida Halilhodžića i koji je najzaslužniji za otkaz bh. stručnjaka prije Svjetskog prvenstva, postigao je nevjerovatan pogodak sa svoje polovice. Lobovao je lijevom nogom Giorgija Mamadashvilija i tako već riješio pitanje pobjednika.

Do kraja utakmice Sofiane Boufal je pogodio s bijele tačke za konačnih 3:0.

Ova pobjeda svakako je odlična injekcija samopouzdanja za ekipu koju predvodi Vahin nasljednik Walid Regraugi, a to je ono što im je potrebno pred okršaj s Hrvatskom u kojem će se, vrlo vjerovatno, odlučivati o putniku u nokaut-fazu zajedno s Belgijom.