Ostaje ili ide?
28

Coutinhov agent prelomio: Neću dopustiti Barceloni da laže, moraju reći istinu

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Agent brazilskog nogometaša Philippea Coutinha, Kia Joorabchian, rekao je da Barcelona konačno mora reći istinu u vezi s ovim igračem te da li ovog veznjaka zaista želi prodati tokom ljetnog prijelaznog roka.

Coutinho je u januaru 2018. godine napustio Liverpool i prešao u Barcelonu, ali njegove igre nisu ni blizu očekivanja i želja kluba da Brazilac nadomjesti odlazak Andresa Inieste nije se pokazala ispravnom.

Godinu i po dana nakon dolaska u Španiju, a uslijed interesa Barcelone prema povratku Neymara, Coutinho se nalazi pred odlaskom iz kluba, ali situacija u vezi s ovom situacijom nije nimalo jednostavna, što je i sam agent brazilskog igrača potvrdio.

"Generalni direktor Barcelone Pep Segura mi je prošle sedmice rekao da klub ne želi prodati Coutinha. Isto mi je ponovio i predsjednik kluba, nakon čega smo odlučili da ne gledamo na tržište, zbog čega trenutno nema ponuda za njega", rekao je Joorabchian za RMC Sport.

No, mišljenje pomenutog dvojca ne dijeli i Andre Cury, Barcelonin savjetnik koji u Brazilu pokušava riješiti povratak Neymara iz PSG-a.

"Ipak, Barcelonin savjetnik koji je u Brazilu, Andre Cury, radi na potpuno drugi način i traži da se Coutinho uključi u transfer Neymara iz PSG-a. Šutio sam ovaj period, ali neću dopustiti da Barcelona laže o igraču. Oni moraju reći istinu i ako žele da Coutinho ode, moraju to reći. Onda ćemo s igračem odlučiti šta je najbolje za njegovu budućnost", rekao je Joorabchian.