Kraj sage
66

Coutinho u transferu vrijednom 160 miliona eura prelazi u Barcelonu

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Više od pola godine trajala je saga oko prelaska Philippea Coutinha iz Liverpool u Barcelonu, a prema pisanju španskog lista "As", Brazilac bi u narednih nekoliko dana trebao biti zvanično predstavljen na Camp Nou.

Katalonski klub naljeto je na sve načine pokušao potpisati sjajnog igrača s Anfielda kojeg su u klub željeli dovesti kao zamjenu za Neymara koji je u transferu vrijednom 222 miliona eura napustio klub i otišao u PSG. Liverpool je u početku odbijao sve ponude vjerujući da će Brazilac ostati u klubu, što se na kraju očigledno neće desiti.

Prvo je trener Jurgen Klopp izjavio da ne postoji novac na svijetu za koji Barcelona može dovesti Coutinha te je dobio podršku čelnika kluba, a najveći problem nastao je krajem ljetnog prelaznog roka kada je ovaj bivši nogometaš Intera predao zvanični zahtjev za transfer u klub.

Liverpool je nastavio s odugovlačenjem i otežavanjem transfera Coutinha pa se na realizaciju ipak trebalo sačekati do januara. Već mjesecima se priča o odlasku Coutinha s Anfileda, a prema pisanju španskog lista AS, Brazilac će u Barcelonu stići u transferu vrijednom 160 miliona eura.

Ekipu Barcelone u nedjelju očekuje domaći meč protiv Levantea s početkom u 16:15, a nakon toga i uzvratni meč Kupa Kralja protiv Celte iz Viga u kojem se već očekuje da bi Coutinho mogao upisati prve minute.