Liverpoolov veznjak
8

Coutinho: Ne znam do kad ostajem u Liverpoolu, ali do tada dat ću sve

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Liverpoolov nogometaš Philippe Coutinho izjavio da nije siguran hoće li i poslije zimskog prelaznog roka ostati u klubu, ali da će do tada igrati najbolje što može.

"Igrač sam Liverpoola i dokle god budem imao priliku da igram za ovaj klub dat ću sve od sebe zbog poštovanja prema navijačima i dresu koji nosim. Šta će se dogoditi u januaru, znat ćemo kada dođe januar. Ništa ne mogu konkretnije da kažem dok ne stigne zvanična ponuda", izjavio je brazilski veznjak nakon meča protiv moskovskog Sparatka u posljednjem kolu Lige prvaka.

Brazilac je potvrdio da je ljetos postojalo obostrano interesovanje da se realizuje njegov transfer u Barcelonu, ali da je uprkos tome nastavio da sa istim entuzijazmom nastupa za Liverpool.

"Ljetos je stigla ponuda za koju sam bio zainteresovan, ali pošto sam ostao u klubu odlučio sam da sam istom željom i voljom igram u Engleskoj", rekao je Coutinho.

Postigao je devet golova na 13 utakmica u Liverpoolu ove sezone, a hat-trick protiv Spartaka bio mu je prvi u klupskoj karijeri.