Prvjenac za Barcu
100

Coutinho nakon prvog pogotka: Ovo je poseban trenutak za mene

Klix.ba
Philippe Coutinho (Foto: EPA-EFE)
Philippe Coutinho (Foto: EPA-EFE)
Brazilac Philippe Coutinho postigao je prvjenac u dresu Barcelone u meču polufinala Kupa kralja protiv Valencije, a kako kaže, taj trenutak bio je vrlo poseban za njega.

Podsjećamo, Barcelona je na kraju slavila rezultatom 2:0, a pored Coutinha, pogodak je postigao i Rakitić.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a već na početku drugog poluvremena Coutinho je ušao u igru i bile su mu potrebne samo tri minute da iskoristi asistenciju Suareza i pogodi za 1:0.

"Postigao sam prvi pogodak u dresu Barcelone i pomogao sam ekipi da uđe u finale španskog Kupa kralja. Samim tim, ovo je za mene poseban trenutak. Želio sam da postignem prvi pogodak i ranije, ali učinio sam to ovdje", istakao je Coutinho nakon meča pa nastavio:

"U finalu je sve moguće, ali već sada mogu reći da jedva čekam. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za meč", završio je Brazilac.

"Jasno sam vidio da Coutinho treba ući umjesto Andrea Gomesa, morali smo promijeniti težište igre prema naprijed. Andre nam je pomogao svojom izdržljivošću, ali smo morali napasti i raditi u napadu. Obično sačekam za izmjenu, ali sam jasno vidio šta trebam uraditi", kazao je trener Blaugrane Ernesto Valverde nakon meča.

Barcelona će u finalu igrati protiv Seville koja je izbacila Leganes u polufinalu.