Nogomet
6

Courtois: Možemo igrati bez Coste, imamo dovoljno kvaliteta

Klix.ba
Thibaut Courtois (Foto: EPA)
Thibaut Courtois (Foto: EPA)
Golman engleskog premijerligaša Chelseaja Thibaut Courtois je izjavio da njegov tim može nastaviti svoju borbu za titulu čak i bez napadača Diega Coste.

Costa je postigao 14 golova ove sezone, a iz tima je izostavljen za utakmicu protiv Leicestera, koju su Plavci dobili rezultatom 3:0 na stadionu King Power u subotu. Razlog za to je Costin sukob s menadžerom Antoniom Conteom i klupskim kondicionim trenerom, a sve je povezano s unosnom ponudom koju je španski reprezentativac dobio iz Kine.

S obzirom na činjenicu da Coste nije bilo u timu, prazninu su popunili Eden Hazard, Willian i Pedro, a Courtois smatra da je to prava poruka za rivale.

"Naravno, imamo dovoljno kvalitetnih igrača da zamijenimo Diega. On je važan za nas, ali ako nije tu, znamo da se možemo nositi s tim. Ovo je bila poruka za naše rivale, pobijedili smo 3:0, a poraz od Spursa nije utjecao na nas. Svi su se nadali da ćemo izgubiti bodove, međutim, nismo to učinili, to je dobro. Možemo igrati bez Coste", izjavio je Courtois.

Da li će Costa biti vraćen u tim za nedjeljnu utakmicu protiv Hull Cityja na Stamford Bridgeu zasad nije poznato. Chelsea je lider u Premiershipu sa sedam bodova prednosti.