Kolabirao na terenu
56

Coulibaly se oporavio od srčanog i poslao sjajnu poruku, zahvalan je bivšoj zvijezdi Reala

D. P.
Coulibaly je objavio fotografiju iz bolnice (Foto: Instagram)
Coulibaly je objavio fotografiju iz bolnice (Foto: Instagram)
Nogometaš katarskog Al-Wakraha Ousmane Coulibaly preživio je srčani udar na terenu, a sada se oglasio iz bolnice i potvrdio da se uspješno oporavlja.
Coulibaly je zaprepastio nogometni svijet nakon što se srušio tokom utakmice katarske Stars lige između Al-Rayyana i svog Al-Wakraha.

Medicinska ekipa je reagovala i spasila mu život, a na kraju je prebačen u bolnicu u Dohi gdje je nastavljeno liječenje. Na svu sreću, situacija se nakon nekoliko dana u potpunosti stabilizovala, pa je igrač iz Malija objavio prvu poruku na društvenim mrežama.

Coulibaly se posebno zahvalio bivšoj zvijezdi Real Madrida i Bayerna Jamesu Rodriguezu koji je prvi reagovao i možda mu tako spasio život.

"Doživio sam srčani udar na terenu 9. januara neposredno prije poluvremena utakmice. Veliki tim je pomogao kako bih oživio nakon što sam se srušio na terenu. Hvala Bogu i poslu kojeg su heroji obavili na terenu i spasili me. Hvala Jamesu Rodriguezu koji je prvi napravio potez i namjestio mi glavu u ispravan položaj", napisao je Coulibaly koji je potvrdio da je sada dobro.

Sve fanove obradovala je fotografija iz bolnice u kojoj nogometaš rođen u Francuskoj pozira veoma dobro raspoložen i nasmijan te se čini da se priča završila na najbolji mogući način.