Nogomet
35

Costigan: Kolašinac ima sve neophodno za Liverpool

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Reporter Bundeslige Keith Costigan ocijenio je lijevog beka reprezentacije Bosne i Hercegovine i Schalkea Seada Kolašinca kao idealno pojačanje za Liverpool sljedećeg ljeta.

Kolašinac trenutno odrađuje posljednje mjesece ugovora u ekipi Markusa Weinzierla pa je budućnost 23-godišnjaka na Veltins-Areni neizvjesna.

Kako je cijelu profesionalnu karijeru do sada proveo u Schalkeu, za očekivati je da bi Kolašinac na ljeto mogao promijeniti sredinu.

Costigan, koji prati Bundesligu za FOX Soccer u Americi, vjeruje da bi naš defanzivac bio idealno pojačanje za Liverpool u sezoni 2017/18.

"Samo me jedan fudbaler oduševio ove godine u Bundesligi i to je Sead Kolašinac", rekao je za "This is Anfield" te dodao:

"On je lijevi bek koji veoma dobro igra i naprijed. Slobodan je na ljeto, ima 23 godine i on je sve što želite od modernog beka."

Costigan je gledao većinu njegovih utakmica ove sezone, ali poseban dojam na njega ostavili su mečevi protiv Dortmunda i minhenskog Bayerna.

"Igrao je protiv Christiana Pulišića i markirao ga odlično tokom cijelog meča. Nije mu dao ni minutu mira. I Bayernov Arjen Robben izašao je iz igre frustiran kako je dobro bio čuvan", istakao je Costigan.