Opet se povrijedio
275

Costa: Liječenje u Beogradu je bila greška, ja na aparatima, a doktorica puši cigarete

K. H.
Diego Costa (Foto: EPA-EFE)
Diego Costa (Foto: EPA-EFE)
Napadač Atletico Madrida Diego Costa u intervjuu za ESPN govorio je o odlasku na liječenje u Beograd 2014. godine kod Marijane Kovačević, doktorice o čijim se metodama puno pisalo u prošlosti.

Srbijanska doktorica Marijana Kovačević liječila je veliki broj sportista koji su imali problema s povredama, posebno prednje i zadnje lože, a dok jedni tvrde da su njene metode odlične i da im je pomogla, postoje i onih koji nisu bili zadovoljni njenim uslugama.

Napadač Atletico Madrida Diego Dosta imao je tešku povredu uoči finala Lige prvaka 2014. godine protiv Real Madrida, a kako je svim silama želio nastupiti na San Siru, odlučio je probati alternativnu medicinu kojom, na kraju, nije zadovoljan.

"Kajem se što sam otišao na neispitanu metodu liječenja kod te doktorice. Bilo je raznih priča o njenom tretmanu konjskom placentom, a puno toga je bilo i izmišljeno. Dok sam bio na elektrošokovima doktorica je ispušila dvije cigarete, imao sam dva tretmana po dva sata i nakon što sam došao sa strašnim bolom u mišiću, nakon tretmana nisam osjećao nikakvu bol", kazao je Costa pa nastavio:

"Nakon toga se dogodio najtužniji trenutak u mojoj karijeri. Prije nego sam istrčao na teren u finalu Lige prvaka osjetio sam grč, probao sam igrati ali jednostavno nisam mogao. Bolje bi bilo da nisam ni probao ići na liječenje jer bi neki moj saigrač, koji je bio zdrav, dobio priliku u finalu", istakao je Costa.