Šampionsko veselje
64

Costa i Luiz "kidnapovali" Contea na konferenciji za novinare

Klix.ba
Antonio Conte je kasnio na konferenciju za medije nakon što je njegov Chelsea pobjedom nad West Bromwichem (1:0) u gostima osvojio titulu Premiershipa. Da ne ostane sve samo na kašnjenju potrudili su se njegovi igrači Diego Costa i David Luiz koji su prekinuli konferenciju za medije i tako skratili Conteovo izlaganje. Kad je bal, nek je maskenbal.

Chelsea je sinoć trebao pobjedu kako bi dva meča prije kraja prvenstva osigurao naslov i u tome je uspio, jer Tottenham do kraja ima tri utakmice u kojima ni matematički ne može nadoknaditi razliku.

Plavci su slavili golom rezerviste Batshuayija u 82. minuti, a nakon meča, sasvim očekivano, uslijedilo je veliko slavlje zbog osvajanja šeste titule prvaka Engleske u klupskoj historiji.

Conte je zbog slavlja ostao duže u svlačionici, a morao se i presvući pošto ga je Asmir Begović "okupao".

Iako se želio na neki načun odužiti medijima zbog kašnjenja na press konferenciju, Diego Costa i David Luiz su dodatno skratili njegovo izlaganje tako što su uletjeli u salu otprilike 12 minuta nakon što je Conte sjeo pred medije te su ga izveli gestikulirajući i govoreći kako su ga novinari predugo zadržali. Sjajna atmosfera u taboru Plavaca.