Potpuni delirij
235

Ćosić ponovo u elementu: Mandžukić nas je doveo na vrata raja!

Piše: D. B.
Drago Ćosić
Drago Ćosić
Poznati hrvatski komentator Drago Ćosić imao je još jedan uzbudljiv i nezaboravan zadatak kada je Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji eliminisala Englesku i plasirala se u finale.

Rekacije tokom prenosa su ponovo bile samo njemu svojstvene.

"Perišić, ma konačno, to je nama treba, jedan pravi ubačaj s boka, jedna neopreznost Engleza i Perišić nas vraća u život. Munjevita reakcija, kao kobra je utrčao u taj prostor i pogodio ispred Walkera Ivan Perišić kojeg toliko spominjemo i čekamo na ovom SP. Konačno se ukazao naš dragi Perke...", rekao je Ćosić nakon Perišićevog gola.

"Mandžukić, Supermario zabija i dovodi nas na vrata raja. Rekao sam da su se uspavali Englezi, da su stali...Kakva drama u Moskvi, pisat će se u povijesti od 0:1 do 2:1", kazao je uzbuđeni komentator.

"Hrvatska je u finalu SP-a, kako je to lijepo reći. Čudo nad čudima u Rusiji, divna, predivna noć koju nikad nećemo zaboraviti nećemo. Mi smo ta 13. zemlja koja je izborila finale SP-a, druga najmanja u povjesti! Otišli smo u povijest, Englezima nabacili tugu i prokletstvo SP-a trajat će još četiri godine za njih. Čudesna, nevjerovatna Hrvatska. H kao hrabra, R kao ratnička, V kao vatrena, A kao ambiciozna, T kao tvrdoglava, S kao stabilna, K kao karakterna i A kao atraktivna za kraj", govorio je Ćosić u deliriju.