Posljednje kolo
18

Ćosić najavio gostovanje u Gabeli: Bez pobjede smo protiv GOŠK-a i to je naš motiv

Klix.ba
Dženis Ćosić
Dženis Ćosić
Pomoćni trener Sarajeva Dženis Ćosić najavio je utakmicu posljednjeg 33. kola Premijer lige BiH koju će Bordo tim odigrati u Gabeli protiv GOŠK-a, a on je rekao da najbolji motiv njegovoj ekipi može biti prva pobjeda protiv Gabeljana u ovoj sezoni.

Sarajevo je u ovoj sezoni odigralo dva susreta protiv GOŠK-a, prvi je završen bez pobjednika, dok je u drugom koji je odigran u Gabeli domaći tim slavio s minimalnih 1:0.

Sarajevo je prije posljednjeg kola već osiguralo titulu prvaka pobjedom protiv Zvijezde 09 na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", a priliku za igru u ovom meču dobit će igrači koji su imali manju minutažu u ovoj sezoni.

"Emotivno smo se dosta potrošili nakon duple krune, ali bez obzira na sve sastavili smo ekipu pred put u Gabelu i želimo odigrati dobro i pobijediti. Ako tražimo neki motiv, onda je to sigurno da ekipu GOŠK-a nismo pobijedili u ovoj sezoni. Igrači koji su manje igrali sutra će dobiti priliku, te želimo i u tom smislu vidjeti na koga možemo računati", kazao je pomoćni trener Sarajeva Dženis Ćosić.

Susret između GOŠK-a i Sarajeva igra se u subotu s početkom u 17:30 sati.