Premijer liga BiH
7

Ćosić: Možemo biti zadovoljni zalaganjem; Zildžović: Kao da smo igrali u Sarajevu

F. Z.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo gostovao je danas u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kod fenjeraša Zvijezde 09, a susret je završen rezultatom 1:1.

Bordo tim je tako privremeno ponovo na čelu tabele Premijer lige BiH s jednim bodom (36) i utakmicom više od gradskog rivala Željezničara koji u 16:00 sati na stadionu Grbavica dočekuje Velež.

Nakon utakmice sa Zvijezdom privremeni šef stručnog štaba FK Sarajevo Dženis Ćosić je istaknuo da može biti zadovoljan zalaganjem ekipe, ali ne i rezultatom.

"Prvo poluvrijeme smo se prilagodili ekipi Zvijezde i već su drugom poluvremenu smo primili gol na otvaranju i to je utjecalo na ekipu. Možemo biti donekle zadovoljni igrom i zalaganjem, ali rezultatom ne možemo. Situacija je bila specifična i sama priprema utakmice. Našli smo neko rješenje da se sve privede kraju i vjerujemo da će pauza dobro doći da vidimo šta dalje. Što se tiče odnosa igrača ovo danas nije bilo toliko loše. Nakon smjene šefa smo sjeli i razmisli, razgovarali smo i s njim i shvatili da je najbezbolnije da ja vodim ekipu. Mislim da je dobro da se ekipa sada psihički odmori od teške sezone", rekao je Ćosić.

Nakon utakmice trener Zvijezde Adnan Zildžović je pohvalio navijače Sarajeva.

"Ne znam zašto bi bila senzacija? Zato što smo mi posljednji, a Sarajevo prvo? Vrlo je teško igrati protiv 12 igrača. Zvijezda će biti puno kvalitetnija na proljeće i kada budemo igrali 11 protiv 11. Kada kažem 12. igrač, mislim na publiku iz Sarajeva koja je cijelu utakmicu bodrila svoju ekipu, imao sam osjećaj kao da igramo u Sarajevu", rekao je Zildžović.