Golmanska veličina
38

Corriere dello sport: Buffon na kraju sezone završava nogometnu karijeru

Piše: K. H.
Gianluigi Buffon (Foto: EPA-EFE)
Gianluigi Buffon (Foto: EPA-EFE)
Prema pisanju talijanskog Corriere dello sporta, jedan od najboljih golmana u historiji nogometa Gianluigi Buffon odlučio je po završetku ove sezone okončati svoju karijeru.

Oni navode da se Buffon želio oprostiti od nogometa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali se reprezentacija Italije nije uspjela plasirati na smotru najvećih.

S obzirom na to da je njegov posljednji meč bio upravo protiv Švedske, pojavila se informacija da bi Buffon za prijateljske utakmice u martu mogao dobiti poziv kako bi se na dostojanstven način oprostio od državnog dresa.

Ipak, mediji u Italiji pišu da se Buffonu takva ideja ne sviđa te da ne želi zauzimati mjesto u timu mlađim igračima, a još uvijek nije poznato na koji će se način oprostiti od dresa reprezentacije.

S druge strane, Juventus je trenutno u borbi za tri trofeja - Serije A, Kup Italije i Liga prvaka, a prema pisanju medija u Italiji, Buffon je prelomio da će mu ovakav finiš sezone biti i posljednji u karijeri.

Trenutni golman Juventusa nogometnu karijeru počeo je davne 1995. godine, a od tada je upisao 632 nastupa u Seriji A. S Juventusom i reprezentacijom Italije je osvojio sve što se osvojiti može, a jedini trofej koji mu nedostaje je Liga prvaka u kojoj je Juventus nedavno izbacio Tottenham u osmini finala.