La Liga
32

Correa sjajnim pogotkom donio pobjedu Atletico Madridu protiv Valencije

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Atletico Madrida minimalno je savladala Valenciju rezultatom 1:0 u jednom od derbija 22. kola španske La Lige.

Prvu priliku na meču imao je Atletico Madrid, tačnije Saul Niguez u 23. minuti kada je silovitim udarcem s nekih 30 metara testirao golmana Neta, ali bivši čuvar mreže Juventusa odbranio je njegov udarac.

Do poluvremena Jorgandžije su imale još jednu šansu, no udarac Diega Coste nakon korenera još jednom je sjajno odbranio Neto.

Ključni trenutak na meču desio se u 59. minuti kada Angel Correa postiže fantastičan pogodak s nekih 20 metara za erupciju oduševljenja na Wanda Metropolitanu, a do kraja meča Valencija nije napravila nijednu izglednu priliku i Atletico Madrid je sasvim zasluženo odnio tri boda.

Ovom pobjedom klub iz Madrida iskoristio je kiks Barcelone koja je u ovom kolu remizirala protiv Espanyola, a nakon 22. odigrana kola Jorgandžije se nalaze devet bodova iza katalonskog kluba.

S druge strane, Valencija nakon ovog kola ostaje na trećoj poziciji sa devet bodova manje od Atletico Madrida, odnosno 18 manje od Barcelone, a u sljedećem kolu na svom stadionu igraju gradski derbi protiv Levantea.

Tabela: