Serie A
12

Correa golom u 94. minuti spasio Lazio poraza od Milana

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Lazija i Milana podijelili su bodove na rimskom Olimpicu u okviru 13. kola Serije A odigravši neriješeno 1:1.

Lazio je tako i drugi put uzastopno remizirao nakon identičnih 1:1 protiv Sassuola, dok se Milan nije uspio iskupiti nakon poraza od Juventusa u prošlom kolu.

Prvu stopostotnu šansu na utakmici upropastio je Calhanoglu u 16. minuti, kada je pogodio samo okvir gola, a nakon pola sata igre gol koji je postigao Immobile s druge strane poništen je zbog ofsajda.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Parolo je pucao s ivice šesnaesterca, ali je lopta prozujala kraj stative pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

U nastavku se igrali mirno sve do 71. minuti kada ja Wallace upropastio sjajnu šansu nakon kornera. Dobro je pratio centaršut i skočio na loptu, ali je pucao po sredini gola ravno u ruke golmana.

Kazna je uslijedila sedam minuta kasnije kada je prekrasan gol iz daljine postigao Kessie. Uputio je brz i snažan šut tačno uz stativu za slavlje gostiju.

I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk, Correa je u 94. minuti postigao pogodak i donio Lazio bod.

Bivši bh. reprezentativac Senad Lulić kao kapiten predvodio je svih 90 minuta domaću ekipu.

Lazio je s večerašnjim bodom zadržao svoju četvrtu poziciju, dok je Milan na petom mjestu s bodom manje u odnosu na Rimljane.

Tabela: