Veliki meč u srijedu
7

Ćorluka: Engleska podsjeća na Manchester City, ali i mi želimo posjed lopte i pobjedu

Klix.ba
Vedran Ćorluka (Foto: EPA-EFE)
Vedran Ćorluka (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac reprezentacije Hrvatske Vedran Ćorluka smatra da Engleska dosta podsjeća na Manchester City, ali da Vatreni vole igrati protiv otvorenih ekipa i da očekuje sjajan meč.

Ćorluka je rekao da se raduje utakmici protiv Gordi Albiona, a spomenuo je i način igranja Engleske za koju je rekao da dosta podsjeća na Manchester City.

"Pogledajte kako igra Engleska i vidjet ćete da malo podsjećaju na Manchester City. Evo recimo John Stones, on igra stalno s loptom u nogama, a jedva čekam utakmicu jer i mi i Englezi želimo pobjedu, ali i posjed lopte", rekao je Ćorluka, pa nastavio:

"Gledali smo sve utakmice Engleske na Svjetskom prvenstvu, vidi se da imaju samopouzdanja i da su sjajna ekipa. Nisu imali pritiska, ali će se on sada vjerovatno pojaviti i vidjet ćemo kako će reagovati na to", smatra zamjenik kapitena reprezentacije Hrvatske.

Ćorluka je rekao da će utakmica protiv Engleske biti lakša za njega i njegove saigrače jer više vole igrati protiv otvorenih ekipa, nego protiv onih kao Danska i Rusija, koje se većinu utakmice brane.

"Volimo igrati protiv reprezentacije kakva je Engleska, imamo brze igrače i želimo otvorenu utakmicu, ne onakvu kao protiv Rusije i Danske", smatra Ćorluka koji se osvrnuo na činjenicu da Hrvatska nakon 20 godina igra polufinale Svjetskog prvenstva.

"To je nešto posebno i o tome smo sanjali. Generacija iz 1998. godine je bila fenomenalna, a mi sada imamo priliku da ih nadmašimo. Cijela država slavi s nama i ponosni smo na to. Niko nije očekivao da možemo stići do polufinala, mnogima je ovo posljednje prvenstvo i dat ćemo sve od sebe da idemo do kraja", završio je hrvatski defanzivac.

Susret između Hrvatske i Engleske igra se u srijedu od 20:00 sati.