Nogomet
13

Ćorić: Imali smo sreće; Petrović: Trebali smo u prvom dijelu riješiti meč

Piše: O. T.
Denis Ćorić i Slavko Petrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Denis Ćorić i Slavko Petrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon pobjede Širokog Brijega nad Željezničarom (1:0) u 14. kolu BHT Premijer lige treneri oba tima dali su svoj komentar.

Trener Širokog Denis Ćorić je svjestan da je njegov tim u prvom poluvremenu imao sreće, ali i dodaje da je njegov tim bio umorniji od Željezničara, jer Široki je protekle srijede morao savladati Slobodu za četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegvoine i igrao je sa najjačim timom, dok su Plavi čuvali prednost od 5:1 u gostima protiv Goražda. I Široki i Plavi su slavili u tim mečevima i plasirali se u četvrtfinale.

"Moram čestitati svim sudionicima današnje utakmice, pogotovo mojim igračima. Kapa im do poda iz razloga što su u srijedu odigrali jednu vrhunsku utakmicu. Danas su dali zadnji atom snage. Očigledno se u prvom poluvremenu vidjelo da je Željo svježiji od nas pošto je odmarao cijelu ekipu u srijedu. Mi smo tu imali sreće, treba biti realan. Na odmoru sam rekao igračima da u drugom dijelu pokušamo iz kontre i da se što manje trošimo i na kraju smo uspjeli. Tri boda koja nas ostavljaju u Ligi za prvaka", rekao je Ćorić.

Petrović žali za propuštenim šansama u prvom poluvremenu kada su Plavi pogađali i okvir gola što je domaći tim kaznio.

"Nije nam drago što smo izgubili, jer utakmicu smo trebali riješiti u prvom poluvremenu. Imali smo tri ogromne šanse koje nismo iskoristili. To je fudbal. Protivnik je šutnuo jednom u gol i to je odlučilo današnju utakmicu. Mogu, jednostavno, protivniku čestitati, a mojim igračima zamjeriti, jer mi se drugo poluvrijeme nije svidjelo. Pravili su suviše manje pritiska i to je poluvrijeme bilo izjednačeno, ali smo u prvom trebali riješiti utakmicu", kazao je Petrović.

Željezničar u narednom kolu dočekuje Slobodu, dok Široki Brijeg putuje u goste aktuelnom prvaku i lideru Premijer lige Zrinjskom.