Nogomet
0

Copa America Centenario: SAD rutinski protiv Kostarike, Kolumbija savladala Paragvaj

Piše: D. B.
U 2. kolu grupe A Copa America Centenarija reprezentacija SAD-a je upisala uvjerljivu pobjedu protiv Kostarike rezultatom 4:0, dok je Kolumbija savladala Paragvaj 2:1.

SAD - Kostarika 4:0

Reprezentativci SAD-a su odlično otvorili utakmicu i od prve minute krenuli prema golu Kostarikanaca, a u 9. minuti je u njihovu korist dosuđen jedanaesterac koji je u gol pretvorio Dempsey. Igrala se 37. minuta kada je Dempsey asistirao Jonesu za 2:0, a potom i Woodu za 3:0 u korist Amerikanaca, koji su nakon prvog poluvremena imali prednost od tri gola.

U drugom poluvremenu je viđen još jedan pogodak u mreži Kostarike, a u 87. minuti ga je postigao Zusi.

Bila je ovo prva pobjeda SAD-a, a s tri boda se nalaze na drugoj poziciji u grupi A. Kostarika je posljednja četvrta u grupi s jednim osvojenim bodom.

Kolumbija - Paragvaj 2:1

Kolumbijci su dobru igru iz prvog kola pokazali i u drugom protiv Paragvajaca. Poveli su u 12. minuti golom Bacce kojem je asistirao Rodriguez. U 30. minuti se Rodriguez upisao na listu strijelaca, a asistent je ovog puta bio Cardona. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Kolumbije 2:0.

Utakmicu je zanimljivijom u 71. minuti svojim pogotkom učinio Ayala, pa su se Paragvajci ponadali da mogu do izjednačenja. Situaciju je deset minuta kasnije otežao Romero, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Ostalo je 2:1 za Kolumbiju koja je prva u grupi sa sa maksimalnih šest bodova.

Tabela grupe A:

  1. Kolumbija 6
  2. SAD 3
  3. Paragvaj 1
  4. Kostarika 1