Nogomet
23

Conte: Želim biti Juventusov Ferguson

Totalsport
Antonio Conte (Foto. AFP)
Antonio Conte (Foto. AFP)
Posljednjih mjesec dana španski i engleski mediji pisali su kako i Real Madrid i Chelsea prate Antonija Contea, talijanskog stratega na klupi Juventusa i žele se njime pojačati tokom ljeta.

Sada se već zna da oba kluba ostaju bez svojih sadašnjih lidera, Josea Mourinha i Rafe Beniteza, ali po riječima Contea, Talijan nema nikakve namjere mijenjati svoju torinsku rutinu.

"Mogu odgovoriti samo na ovakav način. Želim postati Juventusov Ferguson. Kao i svi, strašno cijenim sve što je godinama i godinama radio i još uvijek radi Sir Alex na klupi Manchester Uniteda. Nadam se da i meni predstoje godine i godine rada u Juventusu i to uspješne. Nema razloga uopće pričati o nekakvim promjenama", rekao je Conte i nadovezao se time na izjavu generalnog direktora svog kluba Beppea Marotte, koji je izjavio da bi bio najsretniji kada bi Conte postao "naš Ferguson".

"Na kraju se plaća račun i gleda ko je šta učinio. Ja imam dvije želje, da se o meni sudi nakon ko zna koliko godina u Juventusu i da se kaže kako sam došao sasvim blizu legendarnih i neopisivih Fergusonovih rezultata".

Spomenimo tek da ove sedmice traju pregovori Juventusa i Alexisa Sancheza, igrača Barcelone. Agent čileanskog nogometaša je dao pozitivne izjave o mogućem ljetnom poslu te dvije strane.